ARGENTIJNSE CHIMICHURRI SALSA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Argentinië
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 120 ml
Tijd: 15 minuten + paar uur trekken
Ingrediënten:
- 20 gram platte peterselie
- 10 gram koriander (eventueel te vervangen door bieslook)
- 10 gram verse oregano
- 5 gram verse muntblaadjes
- 2 tenen knoflook
- 50 ml sherryazijn
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 1 rode chilipeper
- 1 el vissaus
- 1 el mirin
- 20 ml water (voor de juiste consistentie)

Chimichurri is een heerlijke en pittige groene salsa of saus die oorspronkelijk afkomstig is uit Argentinië en Uruguay. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees, zoals steak (biefstuk), maar kan ook goed samengaan met andere vleessoorten, vis, gevogelte en zelfs groenten.
Bereiding:
- Was alle verse kruiden en sla ze goed droog.
- Pluk de muntblaadjes van de steeltjes. Snij de muntblaadjes en andere verse kruiden een scherp mes. Doe dit niet met een keukenmachine, want dan wordt het te fijn van structuur.
- Snij de knoflook en chilipeper heel fijn en voeg deze aan de kruiden toe.
- Meng de sherryazijn, olijfolie, vissaus, mirin en zwarte peper. Voeg dit aan de fijngesneden kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en voeg wat water toe als die wat aan de droge kant is.
- De chimichurri is het lekkerst als je hem minimaal een paar uur laat trekken.
- Serveer de salsa bij Argentijnse empanadas of bij op de barbecue gegrilld vlees.
¡Disfrute de su comida!
