JAMAICAN JERK MARINADE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Jamaica
Gang: Smaakmakers
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten Jamaican Jerk Marinade
- 3 scotch bonnet pepers (voor extra pittigheid kun je er max. 6 gebruiken, maar wees gewaarschuwd)
- ½ ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook
- het groen van 6 lente-uien, geplet
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl zeezout
- 1 tl zwarte peper
- 1 el fijngehakte verse gember
- 1-2 el HP bruiningssaus (hoe meer saus, hoe donkerder de kleur van de marinade)
- 2 el verse tijmblaadjes
- 4 el bruine suiker
- 1 wortel, geschild + in stukjes gesneden
- 2 el light sojasaus
- 2 el piment zaadjes
- ½ tl gemalen kaneel
- ¼ tl versgemalen nootmuskaat
- 1 - 2 tl water

Zet je smaakpapillen in vuur en vlam met deze Jamaicaanse Jerk marinade!
Deze pittige krachtpatser barst van de tropische aroma’s en geeft elk stukje vlees, vis of groente die onweerstaanbare Caribische vibe. Of je nu gaat grillen, bakken, braden of je airfryer erbij pakt – deze marinade zorgt voor een smaakexplosie die je rechtstreeks naar de zonovergoten stranden van Jamaica transporteert. Perfect voor kip, rundvlees en varkensvlees, maar net zo verrukkelijk met zalm, garnalen, tofu of knapperige groenten. Een perfecte balans van pit, hartigheid en een vleugje zoet – deze marinade is jouw geheime wapen voor elke maaltijd die smeekt om karakter!
Bereiding Jamaican Jerk Marinade:
- Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een blender of keukenmachine.
- Maal het geheel op hoge snelheid zeer fijn tot er een gladde structuur ontstaat.
- Voeg indien nodig druppelsgewijs het water toe tot de gewenste dikte is ontstaan. De saus zou heel langzaam van een lepel moeten kunnen glijden.
Tip!: Werk bij het verwerken van de pepers met handschoenen. Dat voorkomt veel pijn!
Have a spicy meal!
12-05-2022
