CHIPOTLE-CASHEWNOTENSALSA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Mexico
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 300 gram
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram gezouten cashewnoten
- 4 el chipotles in adobo
- sap van 1 limoen
- 4 el water

Dit is dan weer zo'n verrassing die een vriend meenam na zijn reis door Mexico. Ik kon me er in eerste instantie niks bij voorstellen, maar ik kan je verzekeren dit is een hele rijke smaakmaker voor op een tortilla of taco. De combinatie van geroosterde noten, gerookte chipotle en de frisheid van de limoen maakt deze salsa heel bijzonder. Gebruik niet te veel, maar wel regelmatig. Want deze salsa is, mits goed afgesloten, zeker 2 weken in de koelkast goed houdbaar. Daar kreeg het bij ons trouwens de kans niet toe.
Bereiding:
- Rooster de cashewnoten ongeveer 2 minuten in het hete koekenpan tot ze beginnen te geuren.
- Stort ze op een bord en laat even afkoelen.
- Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal tot een grove salsa die de consistentie heeft van grove mosterd.
- Proef of hij naar wens is. De smaak hoort rokerig, kruidig en licht pittig te zijn.
¡Disfrute de su comida!
18-06-2024
