GRIEKSE CITROENAARDAPPELTJES
UIT DE OVEN
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Griekenland
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 1 uur
Ingrediënten:
- 1 kilo kruimige aardappelen
- sap van 2 citroenen
- zest van 1 citroen
- 400 ml kippenbouillon
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde chilivlokken (of naar smaak)
- 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
- 3 tenen knoflook
- 80 ml olijfolie
- zeezout
- versgemalen zwarte peper

De geuren van de kruiden en de citroen doen je meteen weer in Griekenland wanen. Wat een eenvoudige heerlijkheid.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220⁰C.
- Schil de aardappeltjes en snij in stukken van gelijke grote.
- Neem een ruime braadslee of ovenschaal, zodat de aardappeltjes straks niet op elkaar liggen. Ze wilt ze roosteren niet koken. Doe de aardappeltjes in de braadslee en meng ze met de olijfolie, citroensap en -rasp, bouillon en alle kruiden en specerijen. Spreid ze uit in de braadslee of ovenschaal.
- Plet de tenen knoflook en doe ze met schil en al in de schaal tussen de aardappeltjes.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 45 minuten in de oven.
- Haal na 45 minuten de folie er af en laat bak hem nog 15 minuten verder in de oven. De aardappeltjes zijn klaar als ze goudbruin zijn en de vloeistof is verdampt.
- Haal de schaal uit de oven en verwijder de knoflook.
Tip! Wil je extra krokante aardappeltjes? Zet de schaal dan even onder de hete bovengrill.
Καλή όρεξη!
Kalí órexi!
24-09-2022
