CITROENGRAS CHILISAUS
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Korea / Thailand
Gang: Bijgerecht / Saus / Marinade
Hoeveelheid: 500 ml
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 tl knoflook, fijngehakt
- 1 tl gember, fijngehakt
- 2 stengels limoengras, fijngehakt
- 240 ml zoete chilesaus
- 60 ml fish sauce
- 60 ml sambal oelek
- 2 el geroosterde sesamolie

Deze saus doet me denken aan de vele Aziatische eetcafe's tijdens ons bezoek aan New York in december 2023. De heerlijke zoete, pittige citrussmaak is veelzijdig in gebruik zoals, dipsaus, smoren, grillen en marineren. Ik gebruik hem het meest tijdens de BBQ, vooral met spareribs.
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng totdat alles goed door elkaar vermengd is.
- Doe de saus in een lichtdichte container en zet 2 dagen in de koelkast, zodat alle smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
- In de koelkast blijft de saus 2 weken goed. In de vriezer ruim 3 maanden. Houd er rekening mee dat de bevroren saus niet geheel hard wordt, waardoor hij makkelijk uit de container te scheppen is.
맛있게 드세요! / mas-issge deuseyo!
ทานให้อร่อย! / Thān h̄ı̂ xr̀xy!
