CRÊPES MET AARDBEIEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Dessert

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 40 minuten


Ingrediënten crêpes:

  • 2 eieren
  • 275 ml volle melk
  • 50 ml volle room
  • 125 gram patent bloem
  • 35 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 35,5 gram boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1½ tl zout
  • boter


Ingrediënten aardbeiencoulis:

  • 50 ml water
  • 15 gram kristalsuiker
  • 75 gram aardbeien
  • 1 el vers limoensap


Ingrediënten slagroom:

  • 250 ml slagroom
  • 25 gram kristalsuiker


Ingrediënten afwerking:

  • 4 eetbare bloemetjes
  • 4 aardbeien, gehalveerd
Crêpes met aardbeien

In juni zijn aardbeien op hun best: sappig, vol van smaak en heerlijk zoet. Het is de maand waarin de zomer voelbaar wordt en lichte, frisse desserts perfect passen bij het seizoen. Crêpes met aardbeien zijn een feestelijk en luchtig gerecht dat de zomerse overvloed viert. De dunne, goudbruine pannenkoekjes vormen een perfect podium voor de felrode vruchten, eventueel aangevuld met een vleugje slagroom of een drupje likeur. Of je ze nu serveert bij een tuinfeest, brunch of als afsluiting van een diner buiten – dit dessert vangt de zon op je bord. Juni smaakt naar aardbeien en crêpes.


Bereiding aardbeien coulis:

  • Pureer alle ingrediënten voor de coulis in een keukenmachine.
  • Druk de puree door een fijne zeef zodat er een gladde coulis ontstaat.


Bereiding slagroom:

  • Doe de slagroom en de suiker in een mengkom en mix deze tot een stevige slagroom.


Bereiding crêpes:

  • Breek de eieren boven de beslagkom van je keukenmachine of gebruik een handmixer. Voeg de melk en volle room toe en mix alles goed door elkaar.
  • Meng de bloem met de kristalsuiker en voeg deze beetje bij beetje al mixend toe aan het melk/ei mengsel.
  • Schraap de merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan het melk/ei mengsel.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.
  • Mix op hoge snelheid de gesmolten boter, olie en zout door het mengsel.
  • Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak één voor één de 4 crêpes.
  • Smeer de crêpes in met een beetje aardbeiencoulis en rol ze op.
  • Leg de crêpes op 4 bordjes en schenk er nog wat aardbeiencoulis over.
  • Leg op elke crêpe en 1  a 2 volle eetlepels slagroom.
  • Garneer met de gehalveerd aardbeien en de eetbare bloemen.


Bij een heerlijk zoet gerecht als dit hoort een mousserende wijn die met zijn bruisende karakter het dessert feestelijk tussen de happen door verfrist. Dan denk je al gauw aan een demi-sec Champagne of Crëment, maar wij kozen voor een Brachetto d’Aqui Giacomo Briada uit Piemonte. Dit is een Italiaanse mousserende wijn afkomstig uit het wijnhuis van Braïda. In de neus fruitige aroma’s van verse rode en blauwe bessen, aardbeien en frambozen. In de mond een verfijnde mousse waar de fruitigheid in de smaak en afdronk naar voren komt. Deze wijn is zoet met een klein beetje frisse zuren. Geniet van deze wijn in combinatie met desserts zoals deze crêpes.

Deze mousserende wijn is onder andere online verkrijgbaar bij: De Wijnspecialist.


Eetsmakelijk!


11-06-2023

Brachetto d’Aqui Giacomo Briada