CƠM CHIÊN THỊT HEO
(Gebakken Rijst met Varkensvlees)
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Vietnam
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 6 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram Jasmijnrijst
- 3 eieren
- 3 el zonnebloemolie
- peper
- 200 gram gaar varkensvlees (liefst buikspek), in stukjes gesneden
- 2 el nuoc Mam (Vietnamese Vissaus)
- 200 gram garnalen, in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 wortels, in flinterdunne plakjes gesneden
- 60 gram taugé
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 1 bosje bieslook, in stukjes van 1 cm gesneden

Je kunt zo veel als je wilt varieren met de ingrediënten, maar niet met het varkensvlees. Dat is echt het basis ingrediënt.
Bereiding:
- Spoel de rijst een paar keer goed af om het overtollige zetmeel te verwijderen.
- Zet de rijst in een pan met koud water (1 kop rijsdt op 2 koppen water) en laat 15 minuten weken.
- Breng de rijst aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Verhit de olie in een wok en bak de ui, knoflook en stukjes varkensvlees op hoog vuur.
- Voeg de rijst, wortel, taugé, garnalen en bieslook toe en bak 5 minuten op hoog vuur mee.
- Verplaats de inhoud naar de zijkant van de wok. Breek 3 eieren in het midden van de wok en laat deze al roerend stollen.
- Roer alles door elkaar en laat al omscheppend nog 3 minuten bakken.
- Breng op smaak met Nuoc Mam en peper en garneer met de koriander.
Ăn ngon miệng nhé!
