EASY CHICKEN WITH RICE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Indonesië (fusion)
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten rijst met kip en groenten:
- 500 gram kipdijfilet, in blokjes of reepjes gesneden
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 el ketjap manis
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl honing
- 1 tl maizena
- 1 rode paprika, in blokjes of reepjes gesneden
- 1 groene paprika, blokjes of reepjes gesneden
- 200 gram wortel, in plakjes gesneden
- 200 gram courgette, in halve maantjes gesneden
- 1 middelgrote ui, in halve ringen gesneden
- 100 gram taugé
- 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 1 - 2 tl vissaus
- versgemalen zwarte peper
- 300 gram rijst
- arachideolie
Ingrediënten komkommersalade:
- 1 komkommer, in dunne halve plakjes gesneden
- 1 el rijstazijn
- 1 tl kristalsuiker
- snufje zout
- 1 rode peper, in dunne ringetjes gesneden

Snel, simpel en superlekker! In dit recept combineer je sappige kip met een mix van groenten, een scheut soja, zoete ketjap en oestersaus. Knoflook geeft een pittige touch en voilà: een Aziatisch geïnspireerde maaltijd vol smaak.
Ik gebruikte scourgette, wortel, ui, paprika en taugé, maar alles wat je lekker vindt of nog in huis hebt kan erbij. Serveer met rijst of noedels en je hebt in een handomdraai een kleurrijke, voedzame maaltijd waar je vingers bij aflikt.
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng in een glazen kom alle ingrediënten voor de komkommersalade.
- Zet dit even op zij, zodat alle smaken lekker kunnen intrekken.
- Meng in een schone kom de kip met de sojasaus, oestersaus, ketjap manis, honing, knoflook en maizena. Laat even intrekken.
- Verhit in een wok op hoog vuur de arachideolie en wok de ui, courgette, wortel en paprika 3 - 4 minuten.
- Voeg de kip toe en wok deze totdat deze rondom goudbruin is.
- Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met wat vissaus (naar smaak) en versgemalen zwarte peper.
- Voeg vlak voor serveren de taugé en bosui toe en laat deze hooguit een halve minuut mee pruttelen.
- Serveer de kip/groenten met de gekookte rijst en de frisse komkommersalade.
De Di Lenardo Pinot Grigio uit Friuli, Italië, is een uitstekende keuze voor bij je rijst met kip en groenten. Deze witte wijn biedt een frisse en levendige smaak die de hartige en lichtzoete elementen van het gerecht mooi aanvult.
Met aroma's van peren, banaan, abrikoos en acaciabloemen, en een smaak die doet denken aan perensiroop en kweeschil, heeft de wijn een aangename balans tussen fruitigheid en een lichte kruidigheid.
De wijn heeft een goede zuurgraad en een lange afdronk, wat zorgt voor een verfrissende ervaring die de smaken van het gerecht versterkt zonder te overweldigen.
Serveer de Di Lenardo Pinot Grigio licht gekoeld bij je maaltijd voor de beste smaakbeleving. Proost!
Deze wijn is onder andere online verkrijgbaar bij: Vindict.nl
Selamat makan!
07-09-2024