FAROFA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Brazilië
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 50 gram roomboter
- 1 ui, gesnipperd
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 250 gram Farofa
- 2 teentjes knoflook
- 1 Braziliaanse cabanossi

eventueel intro
Bereiding:
- Doe 50 gram roomboter in de pan en laat het rustig vloeibaar worden op een laag vuurtje.
- Doe de spekjes in de pan. Als de spekjes halverwege zijn doe je de cabanossi stukjes erbij.
- Als de spekjes en cabanossi mooi op kleur komen doe je de uien en knoflook er door. Laat dit onder regelmatig roeren even sudderen.
- Ten slotte doe je de farofa (cassavemeel) erbij en roer je alles goed door elkaar heen.
- Let op dat je het vuur niet te hoog hebt en ook niet te lang door bakt. Serveer het naast het hoofdgerecht, zoals Feijoada of bij een Braziliaanse BBQ.
Desfrute de sua refeição!
