FILETTO DI MAILALE ALLA SALTIMBOCCA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 4 varkensfiletlapjes a 100 gram
- 4 plakken parmaham of prosciutto
- 4 blaadjes verse salie
- 30 gram roomboter
- 60 ml droge witte wijn of droge marsala wijn
- versgemalen zwarte peper
- snufje zeezout

Ik had na een avondje gourmetten nog wat varkensvlees over. Mooi moment om hier eens een lekkere variant op de Italiaanse Saltimbocca van te maken.
Bereiding:
- Leg de varkensfiletlapjes onder een stuk vershoudfolie en sla er met een pan of ander zwaar voorwerp een paar keer op zodat ze wat platter worden.
- Bestrooi de filetlapjes met een snufje zwarte peper en een heel klein beetje zout. Niet te veel, want de ham is al zout genoeg.
- Leg op elke filetlapje een stuk ham en wikkel de uiteinden onder het vlees.
- Prik met een houten prikker een blaadje salie vast op het vlees.
- Verhit de helft van de boter en een koekenpan en leg de filets met het blaadje salie naar boven in de koekenpan.
- Draai de filets na 2½ minuut om en bak de andere zijde nog 1 minuut.
- Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de andere helft van de boter toe en laat op hoog vuur smelten.
- Blus af met de wijn en roer met een houten lepel alle aanbaksels los.
- Laat 1 minuut pruttelen.
- Leg het vlees terug in de pan en schep wat van de saus over het vlees.
Lekker bij pasta of citroenaardappeltjes!
Buon appetito!
12-05-2022
