FLATBREAD MET FAJITA KIP VAN DE BBQ EN MANGOSALADE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Mexico (fusion)

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten fajitakip:

  • 3 uien, in partjes gesneden
  • 2 rode puntpaprika's
  • 3 kippendijfilets, in grove stukken gesneden
  • 5 tenen knoflook, geraspt
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 5 el lichte sojasaus
  • 2 el bruine suiker
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • olijfolie, om mee te bakken


Voor de koolsla:

  • 2 mango's, in dunne reepjes gesneden
  • ½ rode kool, flinterdun geschaafd
  • sap van 2 limoenen
  • 1 - 2 rode pepers, in dunne ringetjes gesneden
  • zeezout, naar smaak


Om te serveren:

  • 4 flatbreads
  • 4 el crème fraîche of crema-mexicana
  • chilivlokken, ter garnering naar smaak


Extra benodigheden:

  • fajitapannetjes
Flatbread met Fajitakip van de BBQ met Mangosalade

eventueel intro

Voorbereiding:

  • Richt je BBQ in voor direct grillen met 2 zones; een warme en een hete zone.


Bereiding fajita-kip:

  • Plaats de fajita pannetjes op het rooster boven het hete gedeelte.
  • Giet in elk pannetje als ze heet zijn 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg de uien toe en bak deze, terwijl je ze regelmatig omschept, ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Mocht het te snel gaan verplaats de pannetjes naar het minder hete gedeelte.
  • Voeg na 5 minuten de repen paprika bij de uien en bak deze de laatste 5 minuten mee.
  • Leg de stukken kippendij toe bij de gebakken uien en paprika en voeg de knoflook, gember, paprika-, chili-, komijn- en paprikapoeder toe.
  • Schep even om en voeg de bruine suiker en sojasaus toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer alles goed door elkaar en bak nog 6 - 7 minuten tot de suiker aan de kip begint te plakken.


Bereiding mango salade:

  • Strooi de rode kool in een ruime (glazen) kom en giet de limoensap er over.
  • Masseer het sap voorzichtig met je handen in de kool. Ben bang voor rode vingers? Gebruik dan handschoentjes!
  • Voeg de mangoreepjes toe aan de rode kool en schep door elkaar.
  • Voeg naar smaak de ringetjes rode peper toe.
  • Breng op smaak met wat zeezout.


Afwerking:

  • Verwarm de flatbreads kort op het rooster boven het hete gedeelte.
  • Haal ze van het rooster en besmeer ze elk met een flinke eetlepel crème fraîche (of crema- Mexicana).
  • Schep er wat van de fajita-kip op en garneer met een portie mango salade.
  • Strooi naar smaak nog wat extra rode peper of gedroogde chilivlokken over het gerecht.


Wij vonden een passende wijn bij Perfectewijn.nl. Bij het openen van de fles komt een prachtig stuivend boeket van fris fruit, zoals groene appel, limoen en passievrucht, met een kruidige toets van munt en basilicum. De smaak van deze Sauvignon Blanc is precies wat je van een topwijn uit Marlborough mag verwachten: fris en tintelend op de tong met indrukken van grapefruit, groene appel, muntblaadjes, vers gemaaid gras en limoen. De afdronk is verrassend en aantrekkelijk met nuances van passievrucht en kruisbes. Kortom, de Villa Maria Sauvignon Blanc Private Bin is een zachte, frisse witte wijn, volledig biologisch geproduceerd. Een absolute topper!


¡Buen provecho y que disfrutes mucho tu comida!


26-08-2024

Gietijzeren fajita pan
Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc