GAI PAD MED MA-MUANG HIMAPAN

(Thaise Kip met Cashewnoten)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Thailand

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 4 el arachideolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram kipfilet, in dunne plakken gesneden
  • 75 gram geroosterde cashewnoten
  • 2 lente-uien, in ringetjes gesneden (groen en wit gescheiden)
  • ¼ rode paprika, in blokjes gesneden
  • ¼ gele paprika, in blokjes gesneden


Ingrediënten saus:

  • 3 el nam pla (vissaus)
  • 3 el oestersaus
  • snufje witte peper
Gai Pad Med Ma-Muang Himapan

Gai Pad Med Ma-Muang Himapan – of gewoon Thaise kip met cashewnoten – is zo’n gerecht dat meteen een glimlach oproept zodra het op tafel staat. Denk aan malse stukjes kip die perfect zijn gewokt, krokant geroosterde cashewnoten die zorgen voor die onweerstaanbare bite, en een saus die een magische balans weet te vinden tussen zoet, hartig en een tikje pittig. Voeg daar de frisse knapperigheid van paprika, ui en soms wat chili aan toe, en je hebt een bord vol kleur en energie. Het is comfortfood met een exotisch tintje: eenvoudig, maar rijk van smaak en onmogelijk om niet van te houden. Elke hap is een kleine reis naar de Thaise keuken, waar wokvlammen, specerijen en pure ingrediënten samenkomen in een gerecht dat net zo gezellig is om te delen als om zelf van te genieten.


Bereiding:

  • Verhit de arachideolie in een wok op middelhoog vuur,
  • Voeg de kip toe en wok deze 2 minuten licht aan.
  • Voeg de knoflook en witte ringetjes van de lente-ui toe en bak even 1 minuutje mee.
  • Voeg alle ingrediënten voor de saus toe en laat al roerend op hoog vuur iets inkoken tot het stroperig wordt.
  • Roer de cashewnoten er door en laat even opwarmen.
  • Schep de Gai Pad Med Ma-Muang Himapan in een mooie schaal en garneer met de groenen lente-uiringetjes en de stukjes paprika.


Bij een gerecht als Gai Pad Med Ma-Muang Himapan met een prachtige balans: sappige kip, de geroosterde nootachtige toets van cashew, wat zoetigheid van de saus, een vleugje pittigheid en vaak een frisse bite van groente en chili zoek je een wijn die:

  • fris genoeg is om de saus en de lichte pit aan te kunnen,
  • aromatisch genoeg om te passen bij de oosterse smaken,
  • maar niet te zwaar, zodat de cashew en de kip de hoofdrol blijven spelen.

De Von Beulwitz Riesling feinherb 2023 uit de Ruwer-vallei in de Moezel is zo’n wijn die meteen charmeert. In het glas schittert hij licht en levendig, met frisse geuren van citrus, groene appel en een hint van bloesem. Wat deze Riesling zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen verkwikkende zuren en een subtiel vleugje restzoet. Dat maakt hem speels en tegelijk elegant, ideaal bij gerechten die een tikje zoetigheid en pit combineren. Elke slok voelt lichtvoetig en verfijnd, maar ook rond genoeg om een gerecht als Thaise kip met cashewnoten prachtig te ondersteunen. Het is een wijn die niet alleen dorst lest, maar ook de smaken op je bord tot leven laat komen.

Deze wijn is online verkrijgbaar bij: Wijnkoperij de Lange.


เพลิดเพลินกับมื้ออาหารของคุณ!

Phelidphelin kạb mụ̄̂x xāh̄ār k̄hxng khuṇ!


21-08-2025

Gai Pad Med Ma-Muang Himapan
Von Beulwitz Riesling feinherb