VEGETARISCHE GEBAKKEN THAISE RIJST
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Thailand
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram gekookte langkorrelrijst, afgekoeld
- 3 el zonnebloemolie
- 4 cm verse gember, fijn gesneden
- 1 ui, grof gesnipperd
- 75 gram diepvries mais
- 75 gram diepvries doperwten
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 tl dark sojasaus
- 2 tl vissaus
- 125 gram geroosterde cashewnoten
- 2 lente-uitjes, in dunnen diagonale ringen
- versgemalen zwarte peper
- zeezout

Een heerlijke vegetarische rijst als begeleiding bij een uitgebreide rijsttafel. Laat je fantasie de vrije loop en voeg toe of laat weg wat je wilt.
Bereiding:
- Meng 1 eetlepel olie door de rijst en meng dit met je vingers goed door elkaar, zodat de korrels mooi los komen.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok op matig hoog vuur. Voeg de ui en gember toe en fruit dit 2 a 3 minuten tot de uien zacht zijn.
- Schuif de ui en gember opzij en voeg de mais en erwtjes toe. Roerbak dit 2 minuten op hoog vuur en schuif dit ook opzij.
- Voeg de paprika toe en roerbak dit 2 minuten.
- Voeg de gekookte rijst toe en schep dit met de andere ingrediënten in de wok door elkaar. Roerbak dit 2 minuten totdat alles goed heet is.
- Roer de sojasaus, vissaus, peper en cashewnoten er door. Garneer met lente-uitjes en serveer warm.
ทานให้อร่อย!
Thān h̄ı̂ xr̀xy!
