THAISE GEFRITUURDE

GROTE GARNALEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Thailand

Gang: Fingerfood / Bijgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 2 uur marineren + 5 minuten bereiden


Ingrediënten:

  • 8 grote Argentijnse garnalen, rauw en ongepeld
  • 3 el arachideolie
  • patentbloem
  • neutrale olie om in te frituren
  • partjes limoen
  • chilisaus, om erbij te serveren


Ingrediënten kruidenmix:

  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl togarashi
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen sereh
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 tl knoflookgranutaat
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl gemalen witte peper

Gouden Thaise garnalen knisperen bij elke hap, hun sappige vlees omarmd door pittige chilisaus en frisse citroengrasaccenten. De Riesling Kabinett ernaast schittert in het glas: zachte perzik en limoen strelen het gehemelte, terwijl levendige zuren het krokante laagje doorbreken. Zoet en pittig raken in een speelse dans, de wijn tempert het vuur en laat de zee-aroma’s glanzen. Een tropisch duet waar elke slok en hap naar de volgende lonkt.


Bereiding:

  • Spoel de grote garnalen goed af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Sprenkel 3 eetlepels arachide olie over de garnalen en zorg dat alles goed bedekt is.
  • Meng alle kruiden door elkaar in een kommetje en strooi dit rondom over de garnalen.
  • Zet minimaal 2 uur afgedekt  in de koelkast om te marineren.
  • Verwarm flinke laag olie in een pan naar 180⁰C.
  • Haal de garnalen ondertussen uit de koelkast en bestrooi ze door een zeef met de patentbloem. Zorg dat ze rondom een egaal dun laagje kruiden.
  • Frituur de garnalen in kleine porties ongeveer 2 minuten in de hete olie.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met partjes citroen en chilisaus.


Riesling van de Moezel, waar ze vroeger van die lafzoete mollige omawijntjes maakten. Van de beroemde steile hellingen langs die rivier komt nu gelukkig ook ander spul. Zoals deze heerlijke nog steeds naar mollig tenderende riesling, die door de pittige zuren mooi in het gareel wordt gehouden. Zoals ze dat alleen in Duitsland zo mooi kunnen. Stervrucht, bloesem, appeltjes, abrikoosjes en zest van sinaasappel vieren feest in het glas. (© Grote Hamersma)

Deze is wijn is voor een spotprijs bij A.H.


ทานให้อร่อยนะ


01-08-2025



Gefrituurde grote garnalen
Steillage Riesling