GESTOOMDE GARNALENBLOEM
MET MIHOEN
Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: China
Gang: Voorgerecht
Hoeveelheid: 2 - 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten voor de garnalen en mihoen:
- 150 gram mihoen (glass noodles)
- 750 ml kokend water, om mihoen te weken
- 250 gram grote garnalen, gepeld maar staartje er nog aan
- 1 el sojasaus
- 2 el arachideolie
- 1 el lente-ui, alleen het groen en flinterdun gesneden
Ingrediënten voor de saus:
- 8 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- snuf witte peper
- 3 el arachideolie

Dit geweldige voorgerechtje kost een beetje voorbereiding, maar dan zet je wel iets ontzettend moois op tafel.
Bereiding mihoen en garnalen:
- Doe de mihoen in een ruime kom en giet er het kokende water over. Laat 5 minuten weken en giet dan af. Spoel na met koud stromend water.
- Wikkel wat mihoen om twee vingers zodat er een ronde vorm ontstaat (zie foto). En herhaal dit voor de rest van de mihoen Verdeel de mihoencirkels op een bord.
- Butterfly de garnalen voorzichtig met een zeer schep mes en snij over de lengte een kleine inkeping van ± 1 cm in het midden van de rug (zie foto).
- Haal de staart van de garnaal door het gaatje in de rug en plaats elke garnaal in een mihoencirkel.
- Waaier de staartvinnen mooi uit en zet alles even opzij.
Bereiding saus:
- Voeg in een hittebestendige kom de knoflook, rode chilipeper, oestersaus, sojasaus en witte peper toe en roer alles door elkaar.
- Verhit in de kleine pan 3 el arachideolie tot rokend heet. Giet de hete olie voorzichtig over de saus. Hierdoor zullen alle aroma's in de saus mooi vrijkomen.
Bereiding garnalenbloem met mihoen en saus:
- Lepel de saus rondom de garnalen over de mihoen (zie foto).
- Plaats het bord met de garnalenbloemen in een stoompan en stoom ± 3 minuten op hoge temperatuur tot de garnalen roze zijn.
- Verhit ondertussen 3 el arachideolie in hetzelfde kleine pannetje tot rokend heet.
- Neem het bord met garnalenbloemen uit de stoompan en verdeel de lente-uitjes over de garnalenbloemen.
- Breng de garnalenbloemen met een spatel voorzichtig over op kleine bordjes en lepel de hete arachideolie over de garnalenbloemen.
請享用!
Qǐng xiǎngyòng!
