GOCHUJANG GEHAKTSAUS
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Korea (Fusion)
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram kippen- of rundergehakt
- 3 stengels bosui, fijngesneden
- ½ rode paprika, in blokjes gesneden
- 250 gram sperziebonen
- 1 zak kroepoek
- sesamzaadjes, naar smaak
- 2 el zonnebloemolie
- 300 gram basmatirijst
Ingrediënten Gochujang-Oestersaus
- 1½ el gochujang
- 3 el oestersaus
- 2 el sojasaus light
- 1½ el honing
- ½ tl five-spice poeder
- 1 el rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 200 milliliter water
- ½ el maïzena
- 3 centimeter vers gember, geschild en geraspt
- 3 tenen knoflook, uitgeperst

Toen ik een nieuwe koelkast ging installeren, ontdekte ik nog een dichte verpakking gochujang en een flesje oestersaus. In de vriezer lag nog wat kippengehakt en Voilà dit recept is geboren. Terwijl de rijst en de sperziebonen staan te koken, tover je in 5 minuten dit gerecht voor elkaar. Zo lekker!
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet apart.
- Maak de sperciebonen schoon en kook deze in 12 minuten beetgaar.
- Verhit, als de rijst bijna klaar, is de zonnebloemolie in een wok of grote hapjespan.
- Bak het gehakt in de hete olie krokant en gaar.
- Als het gehakt gaar en krokant is kun je het overtollige vet/vocht weggieten.
- Voeg de paprikablokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
- Giet de gochujang-oestersaus bij het gehakt en breng de saus aan de kook.
- Draai het vuur lager en laat de saus 3 minuten pruttelen zodat hij kan indikken.
- Schep de gare basmatirijst op voorverwarmde borden.
- Schep de gochujang-oestersaus er half over heen en de sperziebonen er naast.
- Garneer met de bosui.
- Serveer met wat kroepoek.
Normaal gesproken drinken wij bij een gerecht als dit een Gewürztraminer. En dat is echt geweldig! Maar vandaag wilde ik het wat gewaagder maken en kozen we voor een licht gekoelde rode wijn. En wel een Gamay uit de Beaujolais. Deze wijnen bevatten over het algemeen weinig tannines, veel rood fruit en zijn lekker sappig. Waardoor ze goed passen bij gerechten met een milde tot matige pittigheid.
Clos de la Roilette - Fleurie Tradition is zo'n wijn. De wijn is gemaakt van de druif Gamay en wordt geproduceerd door de wijnmakerij Clos de la Roilette. Deze wijn wordt beschouwd als een van de beste Fleurie-wijnen, een van de negen wijnbouwgebieden in de Beaujolais-regio. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en een aroma van rijpe rode bessen, zoals aardbeien en kersen, met een vleugje kruiden en specerijen. De smaak is vol en fruitig, met tonen van zwarte bessen, kersen en een vleugje peper. De tannines zijn zacht en de afdronk is lang en aangenaam. Het wordt aanbevolen om de wijn een paar uur voor het serveren te laten decanteren om de smaken te laten ontwikkelen. De Clos de la Roilette - Fleurie Tradition is een wijn met een grote kwaliteit-prijsverhouding en een perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een delicate en smaakvolle Beaujolais.
Deze heerlijke wijn is online onder andere verkrijgbaar bij: Delogie.nl
식사를 즐겨보세요!
sigsaleul jeulgyeoboseyo!
24-06-2025