HONEY BUFFALO KIPSPIESJES


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: USA

Gang: Fingerfood

Hoeveelheid: 4-6 personen

Tijd: 1 nacht marineren +20 minuten bereiden


Ingrediënten:

  • 1 kilo kippendijfilets, in blokjes gesneden.
  • 4 el citroen-peper kruiden
  • 3 el paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el gezouten boter
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml favoriete hotsauce, of naar smaak
  • 2 tl citroencest
  • 1 el citroensap
  • 50 ml honing
  • zout, naar smaak
  • koriander
Honey Buffalo Kipspiesjes

Bereiding:

  • Doe de kippendijblokjes in een kom en kruid met de citroen-peper kruiden. Voeg de olie toe en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 1 uur, maar het liefst 1 nacht marineren.
  • Laat de satéprikkers weken in een bak met water. Dit voorkomt verbranden.
  • Smelt ondertussen voor de saus de boter en bak de knoflook op middelhoog vuur tot het lichtbruin is.
  • Voeg de hotsaus, de citroencest-en sap en de honing toe. Laat dit al roerend 2 minuten sudderen en laat het daarna afkoelen. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Richt je BBQ in op 200⁰C directe hitte.
  • Rijg de kippendijblokjes aan de satéprikkers en leg ze boven het vuur op de BBQ. Sluit de deksel. Grill de spiesjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Draai de spiesjes om de 5 minuten even om, zodat ze niet aanbranden.
  • Smeer ze in met de saus en garneer met koriander.
  • Wauw!


Have a nice meal!


3-4-2025

Honey Buffalo Kipspiesjes