JAMAICAN BBQ SAUCE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Jamaica
Gang: Saus
Hoeveelheid: 700 ml
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 500 ml ketchup
- 170 gram bruine suiker
- 65 ml appelciderazijn
- 2 el worcestersaus
- 2 el melasse
- 1 el mosterdpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookte paprika
- 1 tl Sriracha
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl uienpoeder

Til je barbecue naar een next level met deze zelfgemaakte barbecuesaus!
Denk: een zalige mix van zoet, rokerig, pittig en net dat tikkeltje spicy—dé saus waar iedereen z’n vingers bij aflikt. Perfect om in te dippen, mee te smeren of je gegrilde lekkers in te baden. En het mooiste? Hij staat zo op tafel! Dus hup, pollepel in de aanslag en laat die barbecue maar knallen. Smullen gegarandeerd!
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten voor de BBQ-sauce en een steelpannetje en laat dit op matig vuur al roerend warm worden. Zorg dat er een gladde saus zonder klontjes ontstaat.
- Laat 3 minuten zachtjes pruttelen en haal dan van het vuur.
- Laat volledig afkoelen.
- Giet over in een goed afsluitbare pot en zet tot gebruik in de koelkast.
Have a spicy meal!
12-05-2022
