SPAANSE KIPPENSTOOF MET PAPRIKA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Spanje
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 45 minuten
Ingrediënten:
- 4 el olijfolie
- 4 kippenbouten
- peper
- zout
- zoete paprikapoeder
- 150 gram chorizoworst, in plakjes van 3 mm
- 1 ui, grof gesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 125 ml droge witte wijn
- 7 gram tijm
- handje peterselie, fijn gehakt
- 1 stokbrood

Dit is zo'n gerecht dat uitblinkt door eenvoud. Lekker met stokbrood, een eenvoudige salade en een koel glas witte rioja!
Bereiding:
- Verwarm alvast de oven voor op 200 ºC.
- Geef een paar inkepingen in de kippenpoten en bestrooi ze met wat paprikapoeder, peper en zout. Masseer dit goed in de inkepingen.
- Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kippenpoten in 4 a 5 minuten rondom mooi bruin. Leg ze in een passende braadslee.
- Voeg de ui en chorizo toe aan de koekenpan en bak nog even 3 minuten mee tot het vet mooi rood begint te kleuren.
- Voeg de paprika toe en bak deze nog 3 minuten mee.
- Schep het geheel over en rondom de kippenpoten in de braadslee.
- Schenk de droge witte wijn in de braadslee en verdeel de takjes tijm rondom de kippenpoten.
- Bestrooi eventueel nog met wat peper en zout en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de braadslee in de oven en braad het geheel in 30 minuten gaar.
- Serveer het gerecht met stokbrood en strooi er wat fijngehakte peterselie over.
¡Disfrute de su comida!
