KO-RICAN SAUCE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Korea / Costa Rica
Gang: Bijgerecht / Saus / Marinade
Hoeveelheid: 360 ml
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 2 el zoete paprikapoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 el gedroogde oregano
- 2 el gochugaru (Koreaanse chilipoeder)
- 2 el madras currypoeder
- 2 el vissaus
- 10 gram zout
- 120 ml witte wijnazijn
- 25 tenen knoflook
- 120 ml olijfolie

Dit is een pure Fusion tussen Puerto Ricaanse en Koreaanse smaken. Ooit geproefd in BellyQ restaurant in Chicago, breng ik mijn versie hiervan naar jullie. Het zijn pittige aardse smaken die de hoofdtoon spelen, maar vlak vooral de aanwezigheid van knoflook niet uit.
Bereiding:
- Combineer de paprika, oregano, gochugaru, kerriepoeder, zout, azijn, knoflook en olijfolie in een kleine kom en roer door elkaar tot alles goed gemengd is. Doe het in een luchtdichte container en zet minimaal 2 dagen in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
- De saus is twee weken houdbaar in de koelkast en drie maanden in de vriezer. Deze saus hardt niet volledig uit als hij bevroren is, dus je kunt er zoveel uit lepelen als je nodig hebt wanneer je hem wilt gebruiken.
맛있게 드세요! / mas-issge deuseyo!
¡Disfrute de su comida!
