KWARK TULBAND
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Nederland
Gang: Nagerecht
Hoeveelheid: 8 personen
Tijd: 20 minuten voorbereiden + 60 minuten in de oven
Ingrediënten:
- 100 gram zachte boter + extra om mee in te vetten
- 175 gram witte basterdsuiker
- 200 gram kwark, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- ¼ tl zout
- 3 eieren
- 200 gram bloem + wat extra
- 1½ tl bakpoeder

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vet een tulbandvorm in met boter en strooi er at bloem over. Klop de overtollige bloem er af.
- Doe de boter, basterdsuiker, kwark, zout, vanille extract, eieren en bloem in een ruime kom. Mix met een garde door elkaar tot een luchtig en glad beslag. Mix het niet te lang, want dan verliest het zijn luchtigheid.
- Schep het beslag in de tulbandvorm. Schep de bovenkant met een vochtige spatel glad.
- Plaats de tulband in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 60 minuten gaar.
- Haal de tulband uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen.
- 'Stort' de tulbandcake op een bord en laat verder afkoelen.
- Bestrooi hem met suikerpoeder of serveer er geflambeerde aardbeien bij.
Eetsmakelijk!
