MANGO TIRAMISU IN EEN GLAASJE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië (Fusion)
Gang: Nagerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 25 minuten bereiden + 2 uur opstijven
Ingrediënten:
- 16 lange vingers
- 2 mango’s
- 250 ml slagroom
- 250 gram kwark
- 50 gram witte basterdsuiker
- Limoncello naar smaak
- 2 el kokosrasp
Extra benodigheden:
- 4 glaasjes
- keukenmachine

Dessert in een glaasje zijn eenvoudig te maken en vaak kun je ze ruim van te voren maken. Zeker als ze, zoals deze, nog moeten opstijven.
Bereiding:
- Schil de mango's en snij het vruchtvlees van de pit.
- Doe het vruchtvlees in de keukenmachine, maar bewaar een paar stukjes voor de garnering.
- Maal het vruchtvlees met een scheutje limoncello fijn.
- Mix de kwark met de slagroom en suiker romig.
- Breek de lange vingers in stukjes en verdeel wat over de bodem van de glaasjes.
- Maak een laagje mangopuree, room, lange vingers, mangopuree en eindig met een laagje room.
- Zet de glaasjes afgedekt in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
- Garneer met wat stukjes mango en strooi er wat geraspte kokos over.
Buon appetito!
30-05-2024
