SNELLE MIHOEN GORENG MET GARNALEN
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Indonesië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram garnalen, gepeld
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 5 el zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 5 sjalotjes, in halve ringen
- 2 eieren, geklutst
- 200 gram taugé
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 250 gram rijstvermicelli
- 200 gram Chinese kool, medium gesneden
- 4 el koriander, fijngesneden
- handje gebakken uitjes
Ingrediënten Stir Fry Sauce:
- 2 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 el fishsauce
- ½ el witte peperpoeder

Bereiding:
- Breng in ruime pan water aan de kook en draai het vuur uit. Doe de rijstvermicelli in de pan en laat 10 minuten weken. Giet af en een vergiet en spoel af met koud stromend water.
- Voeg de ingrediënten voor de stir fry saus in een kom en roer door elkaar. Zet even apart.
- Meng in een andere kom de garnalen, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Laat 10 minuten marineren.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de uien goudbruin. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
- Voeg de gemarineerde gamba's toe en bak tot ze bijna roze zijn.
- Voeg de gesneden kool toe en bak even mee totdat het zacht wordt.
- Als de kool mooi zacht is voeg je taugé toe en roer twee keer door.
- Schuif de groeten naar 1 kant van de wok en voeg de geklutste eieren toe. Laat al roerend licht stollen en roer dan door de gebakken groente.
- Voeg de rijstvermicelli toe met de lente-uitjes en de stir fry saus en roer alles goed door elkaar.
- Serveer op borden en garneer met koriander en gebakken uitjes. Voeg zelf naar smaak sambal toe.
Selamat makan!
