MIHOEN MET GARNALEN EN EI
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: China
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten mihoen:
- 250 gram vermicelli-noodles of rijstnoodles
- 5 el zonnenbloemolie
- 250 gram garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 3 eieren
- 2 eetlepels gehakte knoflook
- 100 gram prei, in dunne ringen
- 100 gram wortel, julienne gesneden
- 10 grote kastanjechampignons, in kwarten gesneden of cantharellen, gehalveerd
- 100 gram taugé
- verse koriander
Ingrediënten saus:
- 2 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- 2 el hoisinsaus
- 3 el Chinese zwarte azijn
- 2 el sesamolie
- 1 tl zwarte peper
- Crispy Chili Olie, extra op tafel

Bereiding:
- Week de vermicelli 10 minuten in een ruime pan met koud water en giet daarna af. Laat even uitlekken.
- Maak alvast de saus door sojasaus, hoisinsaus, Chinese zwarte Azijn en de peper in een kommetje te mengen.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok.
- Voeg de garnalen toe. Zodra ze beginnen te kleuren breek je de eieren boven de gamba's en laat je alles al roerend stollen. Schep het geheel uit de pan en hou apart.
- Verhit de sesamolie in de wok. En wok de knoflook, prei en wortel tot het zacht wordt. Voeg dan de champignons toe en bak even mee.
- Doe de vermicelli in delen bij het groentemengsel en bak alles goed op. Voeg de saus toe en laat alles heet worden.
- Voeg de taugé, garnalen en ei in de wok en bak alles even mee.
- Garneer met de gesneden verse koriander.
- Serveer in kommen met eventueel wat Crispy Chili Olie naar smaak.
请享用, Qǐng xiǎngyòng
