MOLE CHICKEN TACO'S
Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Mexico
Gang: Streetfood / Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 1 uur voor de saus + 30 minuten voor de kip
Ingrediënten:
- 1 portie zelfgemaakte mole de poblano.
- 2 kipfilets
- 1 ui, grof gesnipperd
- 10 zwarte peperkorrels
- 2 tl zeezout
- 1 limoen, in partjes gesneden
- 8 kleine tortilla's
Ingrediënten als toppings:
- ½ bosje koriander, grof gesneden
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 dl
crema Mexicana

Mole Chicken taco's is een Mexicaans gerecht waarbij zachte tortilla's gevuld worden met malse stukjes kip die bereid worden in mole-saus.
Bereiding:
- We beginnen met het maken van de mole de poblano saus volgens de aanwijzingen op onze receptpagina.
- Doe 2 kipfilets, de peperkorrels, zeezout en de gesnipperde ui in een pan en voeg zoveel koud water toe dat de filets net onder staan.
- Breng het water langzaam aan de kook en laat de kip 20 - 25 minuten zachtjes koken.
- Haal de kip als hij gaar is uit de pan en trek hem twee vorken in draadjes uit elkaar.
- Doe de "pulled chicken" in een pan en giet er ¾ van de mole de pablano bij. Meng alles goed door elkaar.
- Warm de tortilla's op in een droge koekenpan en vul je met een flinke schep van de mole chicken.
- Giet er nog een extra eetlepel van de mole de pablano bij.
- Werk af met blokjes avocado, wat ui, koriander en een eetlepel crema-Mexicana.
- Geef er als verfrissende tegenhanger wat partjes limoen bij.
¡Disfrute de su comida!
15-08-2024
