NORI SALADE MET AVOCADO
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Australië
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 2 norivellen
- 2 el sesamzaad
- 1 rijpe avocado
- sap van ½ limoen
- 3 el sesamolie
- 1 zak
- 100 gram eikenbladslamelange
- 200 gram surimistick, in blokjes gesneden
- gemalen zeezout
- versgemalen zwarte peper

Bereiding:
- Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Rooster de norivellen één voor één 30 seconden in de droge koekenpan tot het vel heldergroen van kleur wordt.
- Laat de vellen afkoelen en scheur ze daarna in grove repen.
- Rooster in dezelfde droge koekenpan het sesamzaad en stort op een bord om af te koelen.
- Snijd de avocado in dunne partjes en besprenkel deze met de helft van het limoensap.
- Klop de rest van het limoensap met de sesamolie op tot een dressing.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Schep de eikenblad om met de dressing en verdeel over 4 borden.
- Verdeel de surimi, avocado en nori over de salade.
- Bestrooi de salade met sesamzaad.
Enjoy your meal!
05-02-2025
