NUOC CHAM SAUCE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Vietnam
Gang: Bijgerecht / Saus
Hoeveelheid: 250 ml
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 120 ml water
- 60 ml verse limoensap
- 60 ml fishsauce
- 90 gram donkerbruine suiker
- 2 tenen knoflook, zeer fijngesneden
- 2 groene Thaise chilipepers incl. zaad, fijngesneden

Nuoc Cham is een traditionele Vietnamese dipsaus die veel wordt gebruikt in de Vietnamese keuken. Het is een veelzijdige saus die een perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en pittig biedt.
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten is een kleine afsluitbare kom en schud tot alle suiker is opgelost.
- De saus is 2 weken houdbaar in de koelkast, maar je kunt hem ook in porties invriezen.
맛있게 드세요!
mas-issge deuseyo!
25-06-2022
