PAKSOI-CHICKEN
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: China
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1000 gram drumsticks
- 5 el zonnebloemolie
- 10 tenen knoflook, gepeld en geplet
- 3 duimpjes gember, geschild en in dunne reepjes gesneden
- lente-uien, in diagonale stukken gesneden
- 5 el sojasaus
- 5 el rijstwijn
- 5 el sesamolie
- 3 tel bruine suiker
- 1 rode chilipeper, fijngesneden (naar smaak)
- 2 paksoi, grof gesneden (groen en wit gescheiden)

Dit is zo'n heerlijk eenvoudig wokgerecht, die je ook nog eens in maar 30 minuten op tafel zet. Geniet van de pure smaken!
Bereiding:
- Meng de sojasaus, rijstwijn, sesamolie, bruine suiker en rode chilipeper in een kom goed door elkaar. Zet apart.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok. Voeg de gember en de knoflook toe en fruit tot de knoflook begint te kleuren.
- Kruid de kip met wat peper en zout. Voeg toe aan de wok en bak mee tot de kip bruin begint te kleuren.
- Voeg de saus toe en laat alles 20 minuten sudderen.
- Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg na 3 minuten de groene bladeren en de lente-ui toe en laat 1 minuut meebakken.
- Lekker met gestoomde witte rijst!
请享用, Qǐng xiǎngyòng
