PITA MET TONIJNSPREAD
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Frankrijk (fusion)
Gang: Lunch
Hoeveelheid: 2 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 sjalot, brunoise geneden
- ½ friszure appel, brunoise gesneden
- 4 cocktailaugurken, brunoise gesneden
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 1 el zure room
- gemalen zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 2 pita's

Lekker simpel en toch lekker. dat is dit lunchgerecht. Binnen een kwartier op tafel. Wij waren aangenaam verrast! Jullie ook?
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200⁰C.
- Bak, terwijl je de tonijnspread bereidt, de pita's in de oven.
- Meng de sjalot, augurk, appel met de tonijn.
- Roer er een flinke eetlepel zure room door heen en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de pita's iets afkoelen.
- Snij de pita's half open en vul met de tonijnspread.
Bon appétit!
09-12-2023
