PROVOLONE MET TOMATENSAUS
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië
Gang: Voorgerecht / Lunch
Hoeveelheid: 1 persoon
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 2 el tomatensaus
- plakje provolonekaas, van 6 mm dik
- oregano,
- versgemalen zwarte peper
- 2 el olijfolie, extra vergine
- 2 kerstomaatjes
- aardenwerk tapasschaaltje

Provolone is een Italiaanse kaas met een stevige textuur en een milde tot scherpe smaak, afhankelijk van de rijpingstijd. Het wordt gemaakt van koemelk en komt voor in twee varianten: Provolone Piccante (pittig) en Provolone Dolce (mild).
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smeer de bodem van een tapasschaaltje in met olijfolie.
- Snij de tomaten in stukjes en verdeel deze over de bodem van het tapas schaaltje.
- Leg de plak provolone op de tomatenstukjes in de schaal.
- Bestrooi de kaas met versgemalen zwarte peper en wat oregano.
- Verdeel 3 eetlepels tomatensaus over de kaas en giet hier 1 el olijfolie overheen.
- Zet het schaaltje in de voorverwarmde oven en laat de kaas in 15 minuten smelten.
- Serveer de provolone met wat stokbrood en een mooi glas Chianti.
Buon appetito!
