RAITA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: India
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram volle Griekse yoghurt
- 1 tomaat, fijngehakt
- 1 komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
- ½ rode ui, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ½ tl zout
- 25 gram verse koriander- of muntblaadjes, fijngehakt

Raita is een verfrissende Indiase bijgerecht, gemaakt van yoghurt vermengd met fijngehakte groenten (zoals komkommer of tomaat), kruiden en specerijen. Het dient vaak als tegenhanger voor pittige gerechten, en zijn koele, romige textuur en smaak helpen de smaakpapillen te kalmeren en de maaltijd in balans te brengen.
Bereiding:
- Snijd tomaat, komkommer en rode ui in kleine stukjes.
- Meng de Griekse yoghurt met groenten, komijnpoeder, zout en de koriander (of munt). Dek af en bewaar tot serveren in de koelkast.
अपने भोजन का आनंद लें!
apane bhojan ka aanand len!
