GEZONDE REMOULADE SAUS
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Bijgerecht / Saus
Hoeveelheid: 500 ml
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 60 gr augurkjes, fijngesneden
- 60 gram zilveruitjes
- 40 gr kappertjes, fijngehakt
- 400 gr Griekse yoghurt
- 3 gram bieslook of dragon, fijngehakt
- 3 el citroensap
- 3 el olijfolie, extra vierge
- 3 tl grove mosterd
- versgemalen zwarte peper
- zeezout

Deze saus is een echte klassieker om bij vis te serveren., maar het past ook perfect bij een visburger van de BBQ. De saus komt oorspronkelijk uit Frankrijk en daar worden verschillende kruiden in de saus gebruikt. Zo kun je peterselie gebruiken, maar ook bieslook of dragon past erg goed in de saus. De augurkjes, zilveruitjes en kappertjes zorgen ervoor dat de saus friszuur van smaak is. Hak deze zo klein mogelijk voor het lekkerste resultaat.
Bereiding:
- Meng de Griekse yoghurt met het citroensap, olijfolie en de mosterd.
- Voeg de fijngesneden ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel nog een paar eetlepels van het augurken- en/of zilveruitjesnat toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat een half uurtje staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Bon appétit!
22-04-2023
