ROODLOOFROLLETJES IN GEROOKTE ZALM MET BROCCOLIPUREE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: België
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 800 gram broccoli
- 8 stronkjes roodloof
- 4 el extra vergine olijfolie
- scheutje volle melk
- 400 gram plakken koud gerookte zalm
- verse dille
- versgemalen zwarte peper
- gemalen zeezout
- 4 el pijnboompitten (ter decoratie)

Oké op veler verzoek zwicht ik ook een keer. Een gerecht dat laag in koolhydraten is. Deze schotel bevat veel gezonden groenten en is rijk aan omega-3. En nog veel belangrijker: erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? Dus vergeef het zwichten van mij!
O ja, mocht je geen roodloof kunnen vinden, dan kan het ook prima met witlof.
Bereiding:
- Breng in twee ruime pannen water aan de kook.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosje, Schil de stam van de broccoli en snijd deze in blokjes.
- Doe de broccoli in een van de pannen met kokend water en de roodlofstronkjes in de andere pan.
- Kook de broccoli in 5 minuten gaar en de roodloofstronkjes in 7 minuten gaar.
- Zet ondertussen een droge koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te geuren.
- Stort ze op een bord om af te koelen.
- Giet de groenten af en laat even uitlekken.
- Pureer de broccoli met 4 eetlepels olijfolie in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.
- Voeg in kleine delen een beetje melk toe tot je een mooie dikke structuur krijgt.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Wikkel de zalm om de stronkjes roodloof.
- Schep de broccolipuree in een mooie hoopje op de borden. Leg de roodloofrolletjes boven op de puree.
- Garneer met wat verse dille en de geroosterde pijnboompitten.
Eetsmakelijk!
Bon appétit!
25-10-2024
