ROU SI PAO DAN
(Gebraden Eieren met Varkensvlees)
Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: China
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 1 uur marineren + 15 minuten
Ingrediënten:
- 120 gram mager varkensvlees, in zeer dunne repen
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 grote eieren
- 6 el lente-ui (alleen het groen), in dunne ringen gesneden
- zout
- versgemalen witte peper
Ingrediënten marinade:
- mespuntje zout
- 2 tl shaoxing wijn
- 1 tl maizena
- 1 tl water
- 1 el zonnebloemolie

Dit recept is typisch voor de keuken uit Hangzhou. De pure smaken van het vlees en het ei brengen je binnen één hap in extase!
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade met het vlees en roer goed door elkaar. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
- Klop de eieren los met een vork of garde en breng op smaak met de peper en zout. Roer er voor eetlepels lente-uitjes door.
- Verhit 2 el zonnebloemolie op matig vuur in een wok. Wok het vlees hierin net aan gaar en haal het uit de wok. Laat het iets afkoelen en roer het vlees dan door de geklutste eieren.
- Verhoog het vuur en voeg de resterende zonnebloemolie toe tot er wat rook ontstaat. Werk wel voorzichtig en zorg dat alles stabiel staat.
- Nu komt er een handigheidje. Neem in één hand de kom met het eierenmengsel en neem met de andere hand met een soeplepel een volle schep hete olie uit de wok. Giet het eiermengsel in de wok en giet direct de hete olie uit de soeplepel in het midden van het eiermengsel. Pas op, want het kan flink gaan borrelen.
- Als het ei aan de onderzijde bruin is, giet je de resterende olie uit de wok en draai je het ei om. Bak ook deze kant mooi bruin.
- Schuif de omelet op een groot bord en strooi er de lente-uitjes over. Snij in mooie punten.
Heerlijk met Ning Bo Kao Cai!
请享用!
Qǐng xiǎngyòng!
25-04-2023


