SALSA VAN MAIS & PAPRIKA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Mexico
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 15 minuten + 1 uur intrekken
Ingrediënten:
- 1 rode parika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 rode peper, ontpit en in kleine stukjes gesneden
- 1 tomaat, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 250 gram mais, blikje of gegrild van de kolf
- sap en zest van 1 limoen
- ½ tl komijnpoeder
- 4 el olijfolie
- zeezout
- versgemalen zwarte peper

Deze fris-pittige salsa doet het geweldig op tortilla's en ander Mexicaans streetfood. Heel simpel te maken en slechts 10 minuten. Wil je het extra lekker? Laat het dan even een uurtje in de koelkast trekken, zodat alle smaken zich kunnen ontwikkelen.
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met wat peper en zout.
- Laat 1 uurtje trekken in de koelkast, zodat alle smaken zich kunnen ontwikkelen.
¡Disfrute de su comida!
03-06-2023
