MEXICAANSE SMOKEY STEAKMARINADE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Mexico
Gang: Bijgerecht / Marinade
Hoeveelheid: 300 ml
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en gepeld
- 1 sjalot, gepeld
- 4 lente-uien, grof gesneden
- 2 el chipotle-chilipoeder (of gerookte paprikapoeder)
- 3 chipotles in odobe
- 1 el versgemalen zwartepeper
- 2 jalapeno's
- ½ bosje koriander
- 175 ml IPA bier
- sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
- sap en rasp van 1 biologische grapefruit
- sap en rasp van 3 biologische limoenen
- 1 el zeezout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el suiker
- 2 el raapzaadolie (of arachideolie)

Simpel maar doeltreffend. Deze marinade maakt je vlees nog malser en geeft een heerlijke frisse smaak. Gewoon in de blender en klaar is Kees (en Klaas)!
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pureer tot een pasta. Klaar voor gebruik!
¡Disfrute de su comida!
18-06-2024
