LICHTE SOUFFLÉ MET AARDBEIEN
(Soufflé Leggero Ai Lamponi)
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië
Gang: Dessert
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 600 gram verse aardbeien
- 20 gram boter, gesmolten
- 8 eiwitten (van grote eieren)
- 180 gram suiker
- 4 soufflévormpjes

Dit dessert combineert de 'nouvelle cuisine' met oude tradities. Het is heerlijk, licht en toch heel verfijnd.
Bereiding:
- Pureer de aardbeien in een keukenmachine en passeer ze door een fijne zeef om alle zaadjes te verwijderen.
- Vet 4 soufflévormpjes in z'n geheel in met de gesmolten boter.
- Verwarm de oven voor op 200⁰C.
- Sla de eiwitten stijf in een brandschone kom. Voeg de suiker toe en sla het geheel zeer stijf, zodat er mooie glanzende pieken ontstaan.
- Meng de aardbeienpuree met een spatel door het stijfgeslagen eiwit. Roer slechts één kant op zodat het mengsel licht en luchtig blijft.
- Vul de soufflévormpjes met het aardbeien mengsel en zorg dat de zijkanten van de bovenkant van de vormpjes schoon blijven.
- Plaats de vormpjes in de oven en bak ze in 12 minuten gaar. Serveer direct.
Wijntip: Serveer bij deze lichte soufflé een delicate 'Moscato d'Asti'.
Buon appetito!
