SPAGHETTI POMODORO
(Madre di Tutti gli Spaghetti)
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 120 ml extra vierge olijfolie (+ wat extra)
- 2 grote knoflook, licht gekneusd maar wel in één stuk laten
- 1 rode spaanse peper, gehalveerd en gekneusd in vijzel (zie foto)
- 600 gram zeer rijpe tomaten
- zout en versgemalen zwarte peper
- een snuf suiker
- 400 gram spaghetti
- flinke hand basilicum blaadjes
- Parmezaanse kaas, geschaafd

De perfecte spaghetti Pomodoro is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Ik heb verschillende versies geprobeerd maar deze versie van Gennaro Contaldo behoort toch wel tot een van mijn favourieten.` Gennaro Contaldoen is beroemde Italiaanse chef-kok die bekend staat om zijn authentieke Italiaanse gerechten en traditionele kookstijl. Hij heeft vele restaurants gehad en heeft ook samengewerkt met chef Jamie Oliver. Mantienilo semplice!
Bereiding:
- Doe eerst de olijfolie, knoflook en rode peper in een grote sauteerpan. Zet daarna pas de pan om middelhoog vuur tot de knoflook lichte begint te kleuren. Verwijder dan de knoflook.
- Zet een pan op met kokend water. Snij de bolle bovenkant van de tomaten in en dompel ze in batches 30 seconden in het kokende water. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Hierdoor laat het velletje makkelijk los. Verwijder deze en gooi de velletjes weg.
- Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaden.
- Doe de tomaten in de sauteerpan en kook ze op middelhoog vuur tot ze zacht worden. Druk de tomaten tijdens het koken fijn met de bolle kant van een lepel. Breng op smaak met peper, zout en wat suiker. De hoeveelheid suiker is afhankelijk van de zuurgraad van de tomaten. Laat zachtjes sudderen.
- Kook ondertussen de spaghetti 4 minuten korter dan de aangeven tijd op de verpakking. Haal dan de spaghetti uit het water en doe ze bij de tomaten in de sauteerpan. Doe er eventueel wat kookwater bij.
- Als de spaghetti 'al dente' is verdeel je ze mooi over 4 borden. Bestrooi met hele basilicumblaadjes en een flinke scheur extra vierge olijfolie. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over en dien direct op.
- Een mooi glas Chianti en een stukje geroosterd rundvlees past hier perfect bij.
Buon appetito!



