STICKY CHICKENWINGS
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Indonesië (Fusion)
Gang: Fingerfood / Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 35 minuten + nachtje marineren
Ingrediënten sticky chickenwings:
- 1 kilo kippenvleugeltjes
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 4 cm verse gember, geschild en geraspt
- sap van 1 limoen
- 5 el ketchup
- 1½ tl mosterd
- 1½ el honing
- 1½ el ketjap manis
- 2 tl sriracha
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl uienpoeder
- versgemalen zwarte peper en
- gemalen zeezout
- ½ tl chilivlokken
Ingrediënten garnering:
- 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
- seroendeng

Fingerfood, vrienden, muziek en bier. Dat is waar de Rock and Brew Night om draait. Dit recept komt van de Rock and Brew Night op 1 maart 2025. Op het scherm de Golden Earring en in het glas een heerlijke Boerenblond van de Drentsche Schans. Een avond om nooit te vergeten!
Bereiding:
- Meng de kippenvleugels met alle ingrediënten in een grote kom en laat een nachtje marineren.
- Verwarm je oven voor op 190⁰C.
- Haal de kippenvleugels uit de marinade en vang de marinade op.
- Leg een vel bakpapier op een bakblik. Verdeel de kippenvleugels over het bakblik.
- Giet de helft van de opgevangen marinade over de kippenvleugels.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kippenvleugels 17 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en draai alle vleugeltjes om. Giet de rest van de marinade er over.
- Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de vleugeltjes nog zo'n 8 - 10 minuten.
- Haal de kip uit de oven als ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Bestrooi de plakkerige vleugels direct met de seroendeng, zodat het er mooi aan blijft plakken.
- Serveer de chickenwings met wat vers gesneden dunne lente-uitjes.
Zoals al vermeld dronken wij bij deze heerlijke kippenvleugels een Drentsche Schans Boeren Blond. Het is een blond, goud-amberkleurig bier met een zachte, volle smaak en een mooie fijne schuimkraag.
Selamat makan!
17-01-2025