THAISE BANANEN
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Thailand
Gang: Nagerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- zest en sap van 1 sinaasappel
- 12 gram verse gember, geraspt
- 1 el gembersiroop
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 el geraspte kokos
- 4 bananen
- 500 ml vanille-ijs

Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond Michael dit authentieke Thaise nagerecht. Dit smakelijke dessert is niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen, maar ook een perfecte manier om je vrienden en familie te imponeren.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 225⁰C.
- Vermeng 4 eetlepels sinaasappelsap met de geraspte gemberwortel en de gembersiroop.
- Vermeng in een kommetje de kokosrasp met de sesamzaadjes.
- Snij de banaan aan de holle kant met een scherp mes in, door de banaan maar niet door de onderkant.
- Maak de bananen los van de schil en leg ze open.
- Giet het sinaasappel-gembermengsel in de bananen en klap je weer dicht.
- Rooster de bananen 15 minuten in de oven op 225⁰C.
- Serveer de bananen op een bordje. Schep er een bolletje ijs na en sprenkel er wat sinaasappel zest over.
ทานให้อร่อยนะ
21-08-2024
