THAISE NOEDELSOEP MET GARNALEN
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Thailand
Gang: Lunch
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 visbouillonblokje
- 2 rode chilipepers in dunne reepjes
- 10 cm verse gemberwortel in heel dunne plakjes
- 2 stengels citroengras gekneusd
- 1 bosje koriander blaadjes geplukt, steeltjes fijngesneden
- 4 eieren
- 3 limoenen
- 200 gram rauwe garnalen gepeld, staartje er nog aan
- 150 gram sugarsnaps in de lengte gehalveerd
- vissaus naar smaak
- 250 gram rijstnoedels
- 100 gram taugé

Lekker snel op tafel. Hier wordt je altijd blij van!
Bereiding:
- Breng 800 ml water aan de kook in een ruime pan.
- Voeg het bouillonblokje, de helft van de rode pepers, citroengras, gemberschijfjes en koriandersteeltje toe.
- Laat het geheel 15 minuten trekken.
- Kook in een aparte pan de eieren in 6 minuten gaar.
- Rasp de schil van 2 limoenen en pers de limoenen uit.
- Snij de derde limoen in partjes.
- Doe de garnalen in de bouillon kook ze 5 minuten mee.
- Voeg de laatste 3 minuten de sugarsnaps toe.
- Verwijder de citroengras uit de soep.
- Breng de soep op smaak met vissaus, peper en zout en limoensap en -rasp.
- Kook ondertussen de noedels beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snij de eieren over de lengte door.
- Verdeel de noedels over 4 kommen of diepe borden. Schep de soep er over.
- Leg de gehalveerde eieren er in en garneer met tauge, korianderblaadjes en de rest van de rode peper.
- Geef de limoenpartjes er apart bij!
अपने भोजन का आनंद लें!
apane bhojan ka aanand len!
22-04-2023
