LECHE DE TIGRE NIKKEI

(Tijgermelk Nikkei)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Peru

Gang: Bijgerecht

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd: 25 minuten


Ingrediënten:

  • 25 gram bleekselderij
  • 35 gram witte ui, in grove stukken
  • 20 gram knoflook, geplet
  • 7 gram gember, geplet
  • 6 peterseliesteeltjes
  • 27 gram zout
  • sap van 11 limoenen
  • 2 el yuzisap
  • 1 tl wasabi
  • 6 gram suiker
  • 1 rode peper, in kleine stukjes
  • 1 el Thaise vissaus
  • 4 el amarillopasta (online)
Leche de Tigre Nikkei

Leche de tigre is een populaire Peruaanse marinade of saus, vaak gebruikt in ceviche-recepten. Het wordt meestal gemaakt van het sap van citrusvruchten zoals limoenen of citroenen, in combinatie met andere ingrediënten zoals visbouillon, knoflook, chili pepers en diverse kruiden. De naam "leche de tigre" betekent "tijgermelk" in het Engels.

Nikkei-keuken is daarentegen een fusie van Japanse en Peruaanse culinaire tradities. Het is ontstaan in Peru en werd sterk beïnvloed door de Japanse immigrantenpopulatie die zich in het land vestigde. Nikkei-keuken combineert Japanse technieken en ingrediënten met Peruaanse smaken en ingrediënten, resulterend in een unieke en smaakvolle kookstijl.

Leche de tigre nikkei is een variatie van de traditionele leche de tigre die elementen van de Nikkei-keuken bevat. Het kan Japanse ingrediënten bevatten zoals sojasaus, wasabi of ingrediënten die vaak worden gebruikt in Nikkei-gerechten, wat de saus een specifieke fusion-smaak geeft. Deze fusie van Japanse en Peruaanse culinaire invloeden kan een heerlijke en unieke saus creëren die perfect past bij zeevruchtengerechten zoals ceviche.



Bereiding:

  • Doe de bleekselderij, witte ui, knoflook, peterseliestengels, gember en zout en een glazen of plastic kom en meng alles goed door elkaar. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Voeg de limoensap en de rode peper toe en laat een halve minuut intrekken.
  • Voeg de wasabi, suiker en de vissaus toe en roer 10 seconden door elkaar.
  • Zeef het sap en voeg de amarillopasta toe. Meng door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Hoewel de Leche de Tigre een aantal dagen goed blijft, is hij het lekkerst om direct te serveren.




Desfrute de sua refeição!


06-07-2022

Aji Amarillo Paste