EGYPTISCHE TOMATEN SALADE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Egypte
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 10 minuten + 1 uur intrekken
Ingrediënten:
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 3-4 el olijfolie, extra vierge
- zeezout, naar smaak
- versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 750 gram trostomaten
- 75 gram feta
- citroensap
- kervel

Hoe simpel kan lekker eten zijn? Dat bewijst wel dit recept voor een heerlijke tomaten salade uit Egypte. Het liefst maak je hem een uur van te voren en laat je hem op kamertemperatuur op smaak komen. Wauw!
Bereiding:
- Hak de sjalot en de knoflook zeer fijn in een keukenmachine.
- Schep over in een schaal en voeg naar smaak 3 a 4 eetlepels olijfolie toe.
- Breng op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
- Breng in een pan water aan de kook.
- Kruis de tomaten in met een mesje en dompel ze 30 seconden onder in het kokende water.
- Laat schrikken in ijskoud water en verwijder het vel.
- Snij de tomaten in plakken.
- Voeg de tomaat toe bij de dressing en meng alles met je vingers goed door elkaar.
- Laat op kamertemperatuur minimaal 1 uur intrekken en op smaak komen.
- Voeg vlak voor serveren de kervel toe en brokkel de feta over de tomaten.
- Serveer op kamertemperatuur bij bijvoorbeeld Batbots en Kippenvleugels in Pittige Granaatappelmelasse.
بالهنا والشفا
bil-hanā' wal-shifā
06-08-2024
