TOMATENSCHUIM UIT DE KIDDE
Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Grieks
Gang: Bijgerecht / Presentatie
Hoeveelheid: 500 ml
Tijd: 45 minuten + 2 uur koelen
Ingrediënten:
- 200 ml passata
- 400 ml water
- ½ tl kaneel
- 1 teen knoflook, gekneusd
- ½ takje rozemarijn
- 2 takjes oregano
- 1 blaadje laurier
- 6% pro espuma koud p/L

Een prachtige zachte schuim die menig gerecht zal verrijken met schuim en presentatie. Ga snel naar de kookwinkel en schaf een kidde aan. Je zult er geen spijt van krijgen.
Bereiding:
- Giet de passata en het water in een steelpan en breng aan de kook.
- Voeg de knoflook, rozemarijn, kaneel en laurier toe en laat 20 minuten pruttelen.
- Voeg de oregano toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
- Zeef de saus door een zeer fijne zeef.
- Weeg de saus af en voeg 6% Espuma Koud toe. Zorg dat het bindmiddel goed is opgelost.
- Giet de saus in een kidde en belucht met 1 N20 patroon.
- Zet de saus minimaal 2 uur in de kidde om af te koelen.
Buon appetito!
09-05-2024
