TORTELLINI MET KIP EN CHAMPIGNONS IN BOURSINSAUS
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië (Fusion)
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram verse tortellini
- 250 gram kippendijfilet
- 200 gram champignons, in partjes gesneden
- 200 gram courgette, in staafjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, geperst
- 150 gram Boursin Knoflook & Fijne kruiden
- 250 ml kookroom
- versgemalen zwarte peper, naar smaak
- gemalen zeezout, naar smaak
- chilivlokken, naar smaak
- 1 tl paprikapoeder
- 15 gram basilicum, grof gescheurt
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie

Je hebt zo wel eens van die dagen dat alles tegelijk lijkt te komen. Er lijken dan wel te weinig uren in een dag te zitten. Dan wil je een snelle, maar wel smakelijke, hap op tafel zetten. Dan zit je met dit gerecht wel goed. Weinig werk en toch een heerlijk resultaat. Dit recept hebben we al meerdere keren gebruikt tijdens onze cursus "Koken voor Kamerbewoners" en is elke weer een succes!
Bereiding:
- Zet een ruime pan water op met een boullonblokje en breng aan de kook.
- Kruid ondertussen de blokjes kip met zeezout, zwarte peper en paprikapoeder.
- Zet een hapjespan op middelhoog vuur en verhit 4 eetlepels olijfolie.
- Voeg Bak de kippendijblokjes rondom bruin aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn,
- Voeg de uiensnippers toe en bak deze een paar minuten mee tot ze glazig zijn.
- Voeg de champignons, courgette, chilivlokken en knoflook toe en bak tot de champignons beginnen te kleuren.
- Giet de kookroom in de pan en voeg de Boursin toe. Roer tot alle kaas is opgelost en er een smeuïge saus ontstaat.
- Breng op smaak met peper en zout en laat op een zeer laag vuur 10 minuten heel zachtjes garen.
- Stort de tortellini in de pan met kokend water en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep met een schuimspaan de gare tortellini met aanhangend water in de pan met de roomsaus.
- Voeg de helft van de gescheurde basilicum toe en roer voorzichtig door elkaar.
- Serveer de tortellini over voorverwarmde borden.
- Garneer de tortellini met het restant van de basilicum, vergemalen zwarte peper en voor de liefhebbers nog wat chilivlokken.
Drink bij dit gerecht een diep strogele Derthona "Il Mio Sole" Colli Tortonesi DOC Timorasso. Zeer complexe neus, intense fruitige geuren die doen denken aan peer, perzik en florale hints van acacia, oranjebloesem met een achtergrond van honing.
De wijn heeft een droge en complexe smaak, aangenaam fris en zeer persistent
Past goed bij alle soorten vis, maar ook bij wit vlees en vele andere traditionele gerechten uit Piemonte. Perfect bij witte truffel en ook uitstekend als aperitief.
Deze bijzondere wijn is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij: Italiewijnen.nl
Buon appetito!
13-06-2023