VIETNAMESE LOEMPIA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Vietnam
Gang: Streetfood
Hoeveelheid: 20 stuks
Tijd: 60 minuten
Ingrediënten:
- 20 loempiavellen (vers of ontdooid)
- 300 gram kippendijfilet, heel fijn gesneden
- 100 gram wortel (geraspt)
- 1 teen knoflook, fijngesnipperd
- 75 gram prei, in ringetjes gesneden
- 75 gram taugé
- 1 rode peper
- 50 gram glasnoedels
- 1 el sojasaus light
- 1 el oestersaus
- 1 el hoisinsaus
- 1 theelepel gember (geraspt)
- witte peper
- 1 el bloem
- water

Bereiding:
- Vul een ruime kom met kokend water en laar hierin de glasnoedels 4-5 minuten weken.
- Giet de glasnoedels af en spoel na met koud water. Snij in grove stukken.
- Verhit wat olie in een wok op hoog vuur. Voeg de kippendijfilet toe en bak licht bruin.
- Voeg de wortel toe en laat even meebakken tot de wortel zacht wortel wordt.
- Voeg de prei, knoflook, rode peper en gember toe en laat even meebakken.
- Breng op smaak met oestersaus, housinsaus, sojasaus en wat witte peper. Meng goed door elkaar.
- Voeg de glasnoedels toe en als laatste de taugé. Zet het vuur direct uit en laat alles afkoelen.
- Meng een beetje water met de bloem om een plakmiddel te krijgen om de loempia mee dicht te plakken.
- Voeg 2 eetlepels vulling onder aan een loempiavel en rol het geheel op zoals op de foto. Plak ze dicht met het bloemmengsel.
- Herhaal dit dat alle loempiavellen en vulling op zijn.
- Verhit een frituur tot 180⁰C en frituur de loempia's in porties 4 a 5 minuten. Draai ze halverwege om.
- Haal de loempia's uit het frituurvet en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Ăn ngon miệng nhé!
