VISTACO'S MET MANGOSALSA
EN CREMA-MEXICANA
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Mexico
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- rasp van 1 limoen
- sap van 2 limoenen
- 5 el zonnebloemolie
- ½ zakje taco seasoning mix à 35 gr
- 600 gram zeewolf (of andere witvis)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 mango, geschild en in blokjes
- 1 groene jalapeño, fijngesneden
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- 5 gram munt voor garnering
- 12 tacoschelpen
- 100 ml crema-Mexicana
- 5 gram verse koriander voor garnering

Vandaag kozen we eens voor taco's. Alleen deze keer een visvariant. Deze heerlijke taco gevuld met zeewolf, mangosalsa en crema-mexicana is een gezonde en overheerlijke variatie die je aangenaam zal verrassen.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 130⁰C.
- Meng het sap van 1 limoen met 2 eetlepels olie en de tacokruiden. Laat de vis hierin 15 minuten marineren.
- Meng de ui, paprika, mango en jalapeño met 1 eetlepel olie en de rasp en sap van 1 limoen. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de vis in 2 eetlepels olie in 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Verwarm ondertussen de taco's in de voorverwarmde oven.
- Vul de taco's met wat mangosalsa, stukjes gebakken vis en druppel er wat crema-mexicana over.
- Garneer met wat munt en/of koriander en genieten maar!
¡Disfrute de su comida!
05-07-2024

