ZALMBONBONS MET
HOLLANDSE GARNALEN
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Nederland
Gang: Voorgerecht / Amuse
Hoeveelheid: 6 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- zest van 1 biologische citroen
- sap van ½ citroen
- 15 gram verse dille, fijn gesneden
- 200 gram verse Hollandse garnalen
- 2 el citroenmayonaise
- 200 gram gerookte zalmfilet
- 2 eetlepels kaviaar (optioneel)

Dit is een heerlijk voorgerechtje of amuse. Je kunt het gebruiken als starter voor een uitgebreid diner. Heerlijke gerookte zalmbonbons met een verrassende inhoud. Je kunt dit gerechtje zelfs 1 a 2 dagen van te voren maken. Dat scheelt een heleboel stress op de dag van het diner zelf.
Bereiding:
- Doe de citroenmayonaise in een kom en voeg 1 theelepel citroenrasp, ½ eetlepel citroensap en ¾ van de dille toe.
- Schep de Hollandse garnalen er door.
- Neem 6 kleine koffiekopjes en leg in elk kopje een ruim stukje vershoudfolie.
- Verdeel de plakjes zalm over de kopjes en zorg dat onderkant en zijkanten goed bedekt zijn.
- Verdeel het garnalenmengsel er over.
- Verdeel de zijkanten van de zalm over de vulling en zorg dat alles goed bedekt is.
- Vouw de folie over de zalm en draai de bovenkant als een toffee dicht.
- Zet de bonbons tot gebruik in de koelkast.
- Haal de pakketjes uit de kopjes en verwijder de vershoudfolie.
- Leg op het midden van elk bord wat veldsla en leg de zalmbonbons er boven op.
- Garneer met de rest van de citroenzest, een toefje kaviaar en de dille.
Eetsmakelijk!
02-12-2023


