KIP TIKKA MASALA CHAPATI
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: India
Gang: Hoofdgerecht / Lunch
Hoeveelheid: 4 / 8 personen
Tijd: 2 uur marineren + 30 minuten bereiden
Ingrediënten:
- 300 gram kippendijfilet
- 4 el tikka masala currypasta
- 2 tenen knoflook
- 100 ml sushi azijn
- 40 gram suiker
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 3 el zonnebloemolie
- 4 grote chapati (wraps)
- raita of yoghurt
- Halve krop ijsbergsla
- halve mango
- crispy chili olie (naar smaak)

Deze heerlijke gevulde chapati wrap is als maaltijd voldoende voor 1 persoon. Een halve volstaat als lunch. Maar je mag niet natuurlijk zelf kiezen!
Bereiding:
- Snij de kippendijfilet in kleine blokjes. Voeg de currypasta toe en knijp de knoflook er boven uit. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de sushi-azijn met de suiker in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en doe de uienringen in de azijn. Laat het geheel afkoelen.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de kippenblokjes in 10 minuten goudbruin.
- Verwarm de chapati in een koekenpan tot ze soepel zijn.
- Bestrijk de chapati met wat yoghurt en verdeel de kip, sla, uienringen en mangoblokjes er over. Besprenkel met crispy chili olie en rol de chapati op.
- Serveer direct.
अपने भोजन का आनंद लें!
apane bhojan ka aanand len!
