CARNE ASADA & CHIPOTLE-CASHEWNOTENSALSA
Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Mexico
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten + 1 a 2 dagen marineren
Ingrediënten:
- 500 gram bavette of 800 gram tomahawksteak
- 300 ml Smokey Steakmarinade
- Ingrediënten side-dishes:
- 8 maistortilla's
- 8 el chipotle-cashewnotensalsa
- 8 el pico de Gallo
- 2 limoenen, in partjes
- 150 ml Crema Mexicana
- handje korianderblaadjes

In heb verleden jaar al eens een Carna Asada recept met jullie gedeeld, maar ook dit recept is zeker de moeite waard om eens te proberen. Zeker als je alle side-dishes lekker zelf vers maakt. Dat maakt echt het verschil! De rokerige, bijna romige smaak van de Chipotle-Cashewnotensalsa geeft samen met de zelfgemaakte Crema Mexicana een hele speciale toets aan dit gerecht. M'n kleinzoon Tyler likte z'n vingers (en stiekem z'n bord) er bij af.
Bereiding:
- Doe het vlees in een ziplockzak en giet de vers gemaakte Smokey Steakmarinade er bij. Sluit de ziplockzak en laat minimaal 1 dag, maar liever 2 dagen, in de koelkast marineren.
- Verhit een BBQ tot 200⁰C direct grillen.
- Veeg ondertussen de marinade van het vlees en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Plaats een gietijzerrooster boven het vuur en laat deze gloeiend heet worden.
- Steek een kernthermometer in het vlees en leg het vlees op het gloeiendhete rooster.
- Laat de kerntemperatuur op lopen naar 26 graden en draai dan de steak om.
- Haal de steak van het rooster als er een kerntemperatuur van 54⁰C is bereikt.
- Leg de steak op een plank en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
- Rooster ondertussen de tortilla's op de BBQ.
- Verdeel de tortilla's over de voorverwarmde borden en verdeel op elke tortilla een eetlepel Chipotle-Cashewnotensalsa en Pico de Gallo.
- Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en verdeel deze over de tortilla's.
- Bedruip de tortilla's met de Crema Mexicana en serveer ze warm!
Lekker met een koud glas Corona!
¡Disfrute de su comida!
18-06-2024


